Ohjelma

Sensibus Festival koostuu kaikille kiinnostuneille avoimesta asiantuntijaseminaarista, erilaisista iltaohjelmista sekä koko perheen tapahtumapäivästä.

Seminaariohjelma on maksuton, mutta osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Iltaohjelmat ovat osittain maksullisia. Ilmoittaudu seminaariin verkkolomakkeella.

Seminaarin pääkieli on englanti.

Keskiviikko 12.3.2014

Daddy´s Diner ja Galaxie Sports&Billiards (Kalevankatu 2)


klo 19.00 Avajaisklubi
Tarantinon hengessä elokuvavisa, musiikkia ja ruokaa!

Gekko isännöi Tarantino-aiheisen leffa-/musavisan ja burgerit toimittaa toiveesi mukaan tilauksesta Daddy´s Diner.
Musiikista vastaa HoneyBunny And The Silver Bullets elokuvamusiikin ja uusien biisien voimin.
Tule ja nauti, ohjelma maksuton!

Leffavisa alkaa klo 19.30. Luvassa hyviä palkintoja!

Torstai 13.3.2014

Rytmikorjaamo (Vaasantie 11)


11.00-12.00 KUMURU Live Lounas
                    Iskusävel-orkesteri, Cafe Jakari
                    (omakustanne)

12.00-12.15 Seminaarin avaus
                    Professori Anu Hopia, Turun yliopisto, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämisksekus, KUMURU-projekti

12.15-13.00 Keynote-puhuja
                    Professori Charles Spence, Oxfordin yliopisto (UK)
                    "The Music of Taste: Online and in the Real-world"

13.00-13.30 Keynote-puhuja
                    Äänitaiteilija Per Samuelsson (SE)
                    "Taste of Sound - Composing for large scale dinners"

13.30-14.00 KUMURU kahvit
                    Cafe Jakari

14.00-15.00 Multisensory musical instuments -workshop
                    Äänitaiteilija Per Samuelsson (SE)
                    Multi-sensory musical instruments demonstration. When the creation of the instrument itself become a creative process, 
                    just important as the composing and performance of the instrument itself.
____________________

17.30-18.45 Viinitasting musiikin tahtiin
                     Viinit: Château Carsin / Juha Berglund, alustus Charles Spence, Oxfordin yliopisto ja Mika Vanne, Winesense Oy.
                     Musiikista vastaa Rantatie-kvartetti sekä rock-kitaristi Mikko Kosonen. Viinit tarjoaa Château Carsin ja Champagne Taittinger.

19.00-22.00 Moniaistinen illalinen / Multisensory dining experience
                    Muutamia paikkoja vapautunut, ilmoittaudu pian!
                    Keittiömestarit Jani Unkeri (Juurella), Arto Rastas (Hella&Huone ja Bistro LePot) ja Joni Pukkinen (Uppalan Kartano)

                    Illallisen hinta 59 € + viinipaketti 25 €. Sisältää viiden ruokalajin moniaistisen illallisen sekä ohjelman.
                    Ilmoittautuminen verkossa varapaikalle tai susanna.ihanus(a)utu.fi.

Perjantai 14.3.2014

Rytmikorjaamo (Vaasantie 11)


Aamun käynnistää makoisa marjasmoothie, jonka tarjoaa Foodwest Oy.

09.00-10.00 Keynote-puhuja
                    Matemaatikko-muusikko Bruno Mesz, Quilmesin yliopisto (Argentiina)
                    "Crossmodal associations between odors and music"
                    Music associations to taste words and abstract words in infants and adults: report on ongoing experiments

10.00-11.30 Paneelikeskustelu: 5D eating
                    Elämyksellistä paneelia johtaa professori Anu Hopia. Panelisteina prof. Charles Spence, Oxfordin yliopisto,
                    prof. Mari Sandell, Turun ylipisto, prof. Heikki Uimonen,  Sibelius Akatemia,  prof. Erik Fooladi, Voldan yliopisto,
                    muusikko Per Samuelsson sekä Mika Vanne, Winesense Oy.

11.30-12.30 KUMURU Live Lounas
                    Cafe Jakari
                    (omakustanne)

12.30-13.00 Scent & Sound - research session
                    Professori Erik Fooladi, Volda University College ja muusikko Andreas Barth (NO)
                    Esittely ja kokemuksia Norjassa toteutetusta Scent&Sound -projektista

13.00-15.00 Multimodal coctails
                    Improvisoitua musiikkia eri juomasekoitusten pohjalta yleisöä osallistaen.
                    Arvaako yleisö, minkä juoman pohjalta muusikot improavat? Säilyykö maku läpi musiikin?
                    Per Samuelsson (SE), Erik Fooladi (NO), Sami Silen (FI), Teemu Vuorela (FI), Andreas Barth (NO) ja Bruno Mesz (AR)
____________________

17.00-21.00 Scent & Sound -bistro
                    Paikalliset ravintoloitsijat loihtivat monipuolisia maisteluannoksia, joista voit koota mieleisesi kokonaisuuden.
                    Ruokapassin avulla maksat vain syötyjen annosten mukaan.Tapahtumaan on vapaa pääsy!

                    Annoksia loihtimassa: Tapas Bar Café Ole, Pancho Villa, Powerpark, Härmän Kylpylä, Hotelli-Ravintola Alma,
                    Vuoden olutmestari Juha Sorsa, Seinäjoen Maa- ja kotitalousnaiset sekä Kaikki äitini reseptit -blogista tuttu Nanna.
                    Epasteriasta saatavana eteläpohjalaisia epaksia sekä Kropsulasta perinteistä eteläpohjalaista kropsua!

                    Ohjelma:
                    klo 17.00 Improvisaatiota ruuasta - Improvisaatioteatteri Snorkkeli (esityksiä pitkin iltaa)
                    klo 17.30 Ave Maria - Laulu Merja Kakko, piano Raili Peltonen
                    klo 18.00 Underground-runoutta, elektronisia rytmejä, maistiaisia ja kummallisuuksia - M.A. Numminen
                    klo 18.30 DJ Sane
                    klo 19.00 Underground-runoutta, elektronisia rytmejä, maistiaisia ja kummallisuuksia - M.A. Numminen
                    klo 19.30 ja 20.30 Scent&Sound -performance - Aroma jockeyt Erik Fooladi ja Andreas Barth

21.30-         Softengine
                   Illan päätteeksi Uuden Musiikin Kilpailun voittajan, Euroviisu-edustaja Softenginen keikka (S)! 
                   Liput 10 €. Ennakkoliput verkkokaupasta: www.rytmikorjaamo.fi, www.tiketti.fi, www.lippu.fi  
                   Keikasta vastaa Selmu ry. Lisätietoja mm.  Facebookista
                   Ruokamyynti jatkuu myös keikan aikana, tule maistelemaan!

Lauantai 15.3.2014 

Seinäjoen kaupunginteatteri ja pääkirjasto Apila


klo 10-14 Koko perheen tapahtumapäivä

Brunssi Fazer-teatteriravintolassa klo 10-13. Hinnat: aikuiset 10 €, lapset 6 €, alle 4-vuotiaat maksutta.

Design-kirppari teatterilla klo 10-14.

KIDSing -finalisti Miska Mäkiviita esiintyy teatterin ala-aulassa klo 12 sekä 100 kesää 1000 yötä -revyyn klo 13 alkavassa näytöksessä.

Kuuntele ja keksi! -yleisökilpailun maistatuksia teatterilla klo 10-12. Palkintojen arvonta klo 12. 

Lapsiparkki teatterilla klo 10-14.

Työpajat:
10.00-10.45 Vauvojen värikylpy (teatteri)

10.15-11.00 Aistirata (kirjasto)
                    Askartelupiste (kirjasto)

11.00-11.30 TosiSatu -improvisaatioteatteria (kirjasto) 
                    Askartelupiste (kirjasto) 

11.15-12.00 Vauvojen värikylpy (teatteri)

12.30-13.00 TosiSatu -improvisaatioteatteria (kirjasto)
                    Askartelupiste (kirjasto) 
                    Toimintapiste (teatteri) 

13.00-13.45 Aistirata (kirjasto)

13.00-14.00 Toimintapiste (teatteri)

13.15-14.00 Askartelupiste (kirjasto)



Tietoa työpajoista:



Aistiradalla pääset kokemaan, miten käytämme aisteja syödessä ja juodessa. Radalla pääset testaamaan esimerkiksi mitä maistat ja haistat. Aistirata herättää niin lapset kuin aikuisetkin ajattelemaan ruuan aistimista. Aistiradan järjestää Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus.

Askartelupisteessä mm. perunaleimasimien tekoa ja sokerimassamuotoilua. Askartelupisteen sisällöstä ja järjestelyistä vastaavat Sedun matkailupalvelujen opiskelijat.

TosiSatu - improvisaatioteatteria lapsille tulee esittämään Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli.

Toimintapisteessä mm. valmistetaan helistin sekä muodostetaan hauska lastenorkesteri sekä pelataan äänibingoa. Toimintapisteen sisällöstä ja järjestelyistä vastaavat Sedun matkailupalvelujen opiskelijat.

Vauvojen värikylvyssä perheen pienimmät pääsevät tutustumaan erilaisiin väreihin turvallisesti osaavan ohjaajan opastamana. Työpajaan mahtuu 10 perhettä kerrallaan ja työpaja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli työpajassa on tilaa, niin vapaat paikat täytetään paikanpäällä saapumisjärjestyksessä. Vetäjänä Jonna Mäkelä. Ennakkoilmoittautumiset: anne.yliharsila (a) utu.fi tai 050-3658306.

Tapahtuman ohjelma ja työpajat ovat maksuttomia.

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.